vrijdag 29 augustus 2008

Allochtonen Defensie Liga




Lodewijk Nasser 29 augustus 2008

Izz, voor de lezers van HVV geen onbekende meer, is weer met een heus nieuw project bezig: De Allochtonen Defensie Liga. Allochtonen worden hier namelijk onderdrukt, sterker nog: etnisch gezuiverd, en de grote beschermheer Izz komt hen uit die benarde positie bevrijden. Waarvan akte!

Wat zo kenmerkend is aan het oeuvre van Izz, is dat hij een synthese probeert aan te brengen tussen Islamisme, marxisme en zijn eigen minderwaardigheidscomplex. Het is net zoiets als ik de spelregels van het tennis combineer met die van het voetbal en mijn eigen luiheid.

Vindingrijk is hij wel, maar consequent?

De islam geeft weinig om klassenbewustzijn en het marxisme geeft weer weinig om geloof, dat is immers het opium van het volk. Of hebben beiden toch iets gemeenschappelijks, wat je in eerste instantie wellicht over het hoofd ziet?

Inderdaad, wat beide ideologieën gemeen hebben is hun afkeer tegen de Judeo-Christelijke waarden, de pijlers waar onze Westerse beschaving op gefundeerd is. Ian Burama schreef daar een lezenswaardig boek over en noemde dat fenomeen occidentalisme. De constatering van de auteur is dat stromingen die ageren tegen het Westen feitelijk typische producten zijn van het Westen. De ironie is dus dat occidentalisme niks anders is dan Westerse zelfhaat.

Izz snapt dat heel goed en bezigt precies de taal die bij Westerlingen gevoelig ligt. Daarom vind ik hem ook in zekere mate een groot politiek talent, waar wij nog veel in de toekomst van zullen horen. Bovendien vind ik hem geen lafaard. Hij zoekt het debat op. Nadat ik aandacht schonk aan zijn praktische opdracht Maatschappijleer stuurde hij mij direct de verbeterde versie. Ook op Geenstijl, die het bericht overnam, en waar je kan reageren, ging hij gewoon het debat aan.

Hij schrijft eveneneens vaak vrij en onverveerd onder eigen naam. Dat kan je zelfs van mij niet zeggen. Wat wellicht goed aangeeft hoe in Nederland de verhoudingen liggen, en hoe hij zijn eigen stelling toch ondergraaft.

Ik geniet ook altijd van zijn schrijfsels. Die intense haat die er van afdruipt, werkt bij mij altijd op de lachspieren. Dan weet ik ook altijd weer het leven te relativeren. De beste wraak die je op iemand kan nemen is immers niet op hem te lijken. Confucius zei eens dat een toornig man vol vergaf zit. Nou, als dat waar is, is Izz een nucleaire installatie. Vergeleken met hem is handenschudweigeraar Faizal nog gematigd. Zelfs op de anti-Wilders-Hyve voelt hij zich misdeeld.

Grappig is ook dat Izz ten strijde trekt tegen racisme, maar een ieder met een onwelgevallige mening beticht van housenigger, slavenhoudersmentaliteit, excuusallochtoon, collaborateur of het feit dat zijn blanke huid hem ervan belet onrecht aan te voelen. (Zie het plaatje hierboven bijvoorbeeld). En Izz heb ik ook nooit zien lachen en grapjes maken. Oké, op die éne keer na dat onze jongens in Afghanistan op een bermbom reden. Izz, kon zijn geluk niet op en stak dat niet onder stoelen of banken.

Zal Izz slagen? Nee, uiteindelijk niet om velerlei redenen. Maar om er één te noemen.

De Marokkaanse en Turkse cultuur, zover wij daar over kunnen spreken, is nogal matrealistisch, net als bijvoorbeeld de Amerikaanse. Veel Nederlands-Turkse gezinnen kampen bijvoorbeeld met grote schulden. Designermerken vinden gretig aftrek onder Marokkanen, desnoods namaak. Het is niet voor niks dat een onderzoek door een multiculti-instituut naar de godsdienstbeleving van jonge moslims in Nederland de toepasselijke naam "Van Allah tot Prada" kreeg. Later kwam overigens een film, die er niks mee te heeft, met de naam: De Duivel draagt Prada. In deze context dus wel geestig.

Zal Izz hen alsnog van de Duivel kunnen afbrengen door hun klassenbewustzijn proberen bij te brengen? Izz, ik wens je veel succes!



Lodewijk Nasser







3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Lodewijk,

Ik las net je artikeltje. Deze Izz is niet uniek met zelfhaat. Ik denk dat elke westerling dat tegen het westen is een vorm van zelfhaat heeft.
En dat gezeur van alle mensen van allochtoonse afkomst begint mij nu ook aardig te irriteren. De meeste zijn gewoon verwende flikkers met uitkerinkje en al en vooral te veel tijd om niet nuttig te zijn.

Anoniem zei

-"Inderdaad, wat beide ideologieën gemeen hebben is hun afkeer tegen de Judeo-Christelijke waarden, de pijlers waar onze Westerse beschaving op gefundeerd is."-

Die Judeo-Christelijke pijler is een hardnekkig misverstand. Of beter gezegd, een zeer beperkt en onvolledig misverstand. Het stuk van Fjordman, On Science and Religion, toont dat deels wederom aan. In dat stuk komt het belang van Grieks-Romeinse wijsheden en invloeden weer voorbij. Beide beschavingen borduren deels voort op ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Ook hetgeen reeds in West-Europa bestond aan cultuur en kennis vóór en tijdens de Romeinse tijd, de Keltisch-Germaanse invloeden die pas ver voorbij het jaar 1000 totaal gekerstend werden, worden ontkend en genegeerd met alleen de term Judeo-Christelijk. De term 'kerstening', een verbastering van christianisering, kreeg niet voor niets de bijbetekenis van knechting.

Er zijn zat argumenten voorhanden om te betogen dat West-Europa zijn hoge graad van ontwikkeling behaalde ondanks het christendom, en niet dankzij het christendom. Met name de straffe, verstikkende invloed van het Vaticaan door de eeuwen heen. Een eerlijkere, en deels nog steeds onvolledige term zou 'Grieks Germaans-Keltisch Romeins Christelijk' zijn.

Lodewijk Nasser zei

@ Anoniem

Als je tijd over hebt, dan heb je inderdaad de luxe om je over dit soort zaken te ergeren

@ michiel

Ben vereerd dat je mijn blog hebt weten te vinden. Ikzelf denk als het Christendom wel degelijk van cruciale betekenis is geweest in de ontwikkeling van onze beschaving. Te beginnen met de heiligheid van het leven. Het geloof dat wetenschap een goddelijke plicht was etc.

Ik raad je dit essay aan. http://www.ldolphin.org/bumbulis/#anchor5343749