zondag 7 september 2008

Leiden in last





Lodewijk Nasser 7 september 2008

Herfkens-praktijken in de kringloopwinkel!

Eerder werd bekend dat Cramer miljoenen had uitgegeven aan 'schimmige' milieuprojecten.

Er komt weer een milieu-schandaal boven water. Blogger Mahalingam van FFI verzamelde alle nieuwsberichten. Zijn commentaar heb ik intact gelaten. Lees, lach en huiver:


Het betreft 300.000 euro die gaat naar "Het Warenhuis", de kringloopwinkel te Leiden. En wat doen ze met het geld: hun linkse broekzak en fietstassen vullen

Grootschalige diefstal regionale kringloop Leiden
Leiden -

Een groot deel van de waardevolle spullen die bestemd zijn voor de regionale kringloopwinkel Het Warenhuis in Leiden, verdwijnt structureel in handen van medewerkers. Die verkopen ze op grote schaal door en houden de winst.

Het gaat om ingeleverde spullen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Teylingen en Alkemade.

Die gemeenten betalen jaarlijks zo'n drie ton euro voor de inzameling, plus arbeidsubsidies en andere tegemoetkomingen.

Dat blijkt uit verklaringen aan deze krant van meerdere medewerkers en ex-medewerkers van Het Warenhuis. Volgens hen vindt de diefstal al jaren plaats en doen de leidinggevenden er actief aan mee: ,,Iedereen weet welke leidinggevende waarin geïnteresseerd is. De een heeft een handeltje daarin, de ander daarin. Waarom komt er van een bepaalde afdeling anders nooit servies? Je ziet het ingeleverd worden, dus waar blijft het? Er zijn handeltjes in elektronica, antiek, metalen, collector items, sieraden, oude radio's en tv's, laptops en zilverwaren. Die van de laptops maskeert het goed: die verkoopt ze officieel, maar spotgoedkoop aan een kennis.''

Vooral bij de innameafdeling van de kringloop tegenover de milieustraat verdwijnt er volgens de klokkenluiders veel. ,,Daar wordt niet geheimzinnig over gedaan, het is onderdeel van de bedrijfscultuur. Een collega fietst twee of drie keer per dag met twee volle fietstassen naar antiekhandel Moriaantje. Echt elke dag, waar iedereen bijstaat en naar kijkt. En als je er wat van zegt, moet je niet zeuren.''

Slechts sporadisch komen spullen met waarde in de winkel terecht: ,,De spullen die niet in je tas passen.
http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article3831063.ece/Grootschalige_diefstal_regionale_kringloop_Leiden#articleComments


De PvdA zal wel een onderzoek instellen. En dat zal vast wel gedaan worden door dat bedrijf die ook de reputaties van PVDA-ers in Amsterdamse deelraden zo mooi wist schoon te poetsen na aantijgingen van fraude door de Amsterdamse Rekenkamer. Bedrijfscultuur, weet je wel, in die contekst moet je het zien.

De kwestie loopt door in de Leidse politiek. De verrotting wordt gedekt door wethouders. Er wordt hevig gesist in de slangenkuil van de Leidse politiek. Stelletje gifslangen.
BRON!!!!!!!!

:
Wethouder wist van misstanden kringloop
Wethouder John Steegh van Leiden is ruim een jaar geleden al op de hoogte gesteld van misstanden bij de Leidse kringloopwinkel Het Warenhuis. Dat blijkt uit correspondentie tussen de wethouder en een medewerker van Het Warenhuis, in het bezit van deze krant.

De medewerker stelde zich in een directe e-mail naar de wethouder voor en schreef dat hij 'een hoop misstanden' zag en daar graag in een persoonlijk gesprek meer over wilde vertellen. Ook schreef hij: ,,Daar u de voorzitter bent en ongeveer het hoogste van de hele Gevulei, waar het Warenhuis onder valt, schrijf ik u aan. Ik kan me voorstellen dat u vindt dat ik eerst op een lager niveau aan de bel moet trekken, maar ik heb geen vertrouwen in die mensen.''

Ondanks die mededeling schreef Steegh terug dat hij 'voordat ik aangeef of ik al direct met u wil spreken, echter wel graag antwoord op de vraag heb waarom u de anderen bij het Warenhuis niet vertrouwt en of daar nog iets aan te doen zou zijn'. Vervolgens deed de wethouder suggesties van 'lagere bazen' waar de klokkenluider mee kon gaan praten.

De medewerker deed dat, maar hoorde er niets meer over. Wel informeerde zijn bedrijfsleider van Het Warenhuis daarna opeens erg vaak naar zijn functioneren. Van de wethouder hoorde hij niets meer. Hierop hield hij zich stil. Tot hij hoorde dat anderen met deze krant hadden gepraat over structurele diefstal door medewerkers van de kringloopwinkel.

Voordat Steegh gisteren met de correspondentie werd geconfronteerd, noemde hij het 'kwalijk dat er blijkbaar klokkenluiders zijn die geen poging hebben gedaan contact met mij op te nemen'.

Ach, de onwetende ziel toch. Hij begrijpt niet dat de klokkenluiders van de eerste belhamel hebben gehoord dat ze beter niet naar de politiek verantwoordelijke kunnen stappen.
Steegh is van Groen Links en een echte pluche-zitter. Zijn ontboezemingen kan je hier vinden:
http://www.siger.org/blog
Hij is ook een man van aksie en maakbaarheid:
http://www.leiden.nl/dspage.asp?objectid=44685

Wethouder John Steegh beloont goed gedrag
In plaats van bekeuringen uitdelen aan hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, zullen GOA’s honden belonen met hondenkoekjes, tenminste, als hun baasjes zich aan de regels houden. Wethouder John Steegh (Verkeer en Milieu) zal as. dinsdag de eerste hondenkoekjes uitdelen aan brave honden(bezitters).

Er zal vast wel een onderzoekje komen om de daders tot slachtoffer te maken van iets onstoffelijks zoals de 'bedrijfscultuur'. En de bedrijfscultuur kan je niet voor de rechter dagen. Zaak gesloten.

Een volgend nieuwtje overde Kringloopwinkels waar de kring erg klein wordt gehouden.
http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article3838113.ece/Naam_klokkenluider_via_wethouder_naar_baas
Naam klokkenluider via wethouder naar baas

De wethouder:



:
Leiden -
De Leidse wethouder John Steegh heeft de gegevens van een klokkenluider die hem persoonlijk aanschreef, doorgestuurd aan een van diens leidinggevenden. De klokkenluider had in zijn e-mail over misstanden in kringloopwinkel Het Warenhuis, juist letterlijk aangegeven 'lagere leidinggevenden' niet te vertrouwen en dat hij daarom de wethouder om hulp vroeg.

Kort nadat de medewerker van de kringloop contact met de wethouder had gezocht, kreeg hij de indruk dat zijn bedrijfsleider te weten was gekomen dat hij aan de bel probeerde te trekken. Hij hield hij zich stil tot hij hoorde dat meer medewerkers met deze krant spraken. ,,De bedrijfsleider vroeg mijn leidinggevende plotseling heel vaak of ik wel goed functioneerde. Nu is duidelijk waarom. Het is niet erg netjes.'' De man vermoedde al eerder dat zijn identiteit via de wethouder was uitgelekt. Zo schreef hij al naar deze krant: ,,Klagen bij de wethouder heeft geen zin, dat wordt gewoon doorgeluld.''

De wethouder bracht het nieuws zelf onbedoeld naar buiten toen hij deze krant de e-mails stuurde die volgden op de mails met de klokkenluider van een jaar geleden, reeds in bezit van deze krant. Hij wilde aantonen dat hij twee maanden later de directeur van Gevulei nog had gevraagd of die nog iets van de klokkenluider had gehoord. ,,Meer kan je niet verwachten van een bestuurder'', aldus een woordvoerder. ,,Hij heeft dus zorgvuldig gehandeld, gedaan wat hij kon en het niet van zijn bureau geveegd.''

De wethouder vindt het niet onterecht dat hij de mail doorstuurde, omdat hij volgens de officiële klokkenluidersregeling niet de aangewezen persoon was.

Wat is de mens toch een merkwaardig wezen: lang op pluche zitten geeft niet alleen pukkels op de kont maar tast ook het veel verder weggelegen brein aan.
Of zie ik hier een stukje echt onvervalst groen-links denken?
Met dank aan Mahalingam, die mij en velen anderen op FFI altijd uitstekend op de hoogte houdt! Waarvan akte!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is toch eigenlijk bloedstollend hoe miserabel het met het moreel kompas gesteld is op alle bestuursniveaus. Elke keer weer Lodewijk, als je dat dunne vernisje van beschaving doorprikt, dan denk ik, het kan niet erger worden.
En , voila, het kan dus wel.
Intussen daagt het me waarom geimporteerde gekte hier zo floreert. Het past naadloos in de club der gewetenlozen.

Lodewijk Nasser zei

Inderdaad, vooral de onbeschaamdheid.

Anoniem zei

Die John speelt een dubbelspel.
In de jarenm 80 deed hij zich voor als een klokkenluider tegen de bouwfraude van stevenshof.
Dat was mijnerzijds een KROONPROCEDURE ,waar HM persoonlijk voor heeft getekend ,terwijl de krant bol stond van die fraude.
Korthals-Altes heeft een art 19 procedure daarvoor snel verandert dat de raad van state verantwoordelijk werd,terwijl HM toch voorzitter daar weer van is.
Bij een planschade procedure moest ik van de gemeente maar een civiele procedure beginnen.Ik kon geen advocaat krijgen omdat de deken weer een huisadvocaat is van betrokken banken,terwijl korthals -altes zelf mijn corrupte advocaat rechter heeft gemaakt.Die John heeft nooit iets dan ook voor andere klokkenluiders gedaan
Een heel vies mannetje!