zaterdag 27 september 2008

Waarom Arnold Karskens mag leven






En anderen trouwens ook!


Los van de vraag over de inhoudelijke berichtgeving van Karsken, die in mijn optiek genuanceerder is dan je nu doet voorkomen, kan ik je het volgende meedelen:

Ik verdedig hier Westerse waarden. Dat zijn ondermeer rationalisme, zelfkritiek, de onbaatzuchtige zoektocht naar waarheid, de scheiding tussen kerk en staat, de heerschappij van het recht en gelijkheid onder de wet, voorzieningen voor sociaal kwetsbaren, de vrijheid van geweten en meningsuiting, mensenrechten en de democratische rechtstaat. En vooral het eerbied voor het menselijke leven. Zoals Bisschop Fisichella bij de dood van Oriana Fallaci treffend zei: "De God van de Christenen is er één van leven. "

Die opgesomde waarden maakt ons in mijn ogen superieur. Zoals Paul Cliteur omschreef: "Mensen zijn gelijkwaardig, maar juist daarom kunnen culturen het niet zijn: culturen die mensen als ongelijk beschouwen, verknechten, verlagen, of monddood maken zijn inferieur aan culturen waarin mensen gelijk zijn en individuele vrijheid genieten."

Onze kracht is mijns inziens tegelijkertijd onze grootste zwakte. Vooral omdat wij de strijd aan moeten gaan met volkeren die -in cultureel opzicht- lager op de evolutieladder staan. Wij voeren dus een asymmetrische oorlog: Wij onderwerpen onszelf aan hoge normen, die wij bij anderen door de vingers zien.

Ter illustratie, ongeveer dezelfde week dat een soldaat in dienst van het leger van Israël een weerloze 'Palestijn' in de voet schoot, werd ook bekend dat Hezbollah de stoffelijke resten van twee gegijzelden zou vrijgeven die zij zelf, gedurende hun ontvoering, hadden omgebracht, in ruil voor een levende kindermoordenaar, die als held werd binnen gehaald.

Bij het eerste sprak de wereld (terecht) schande, waarbij de soldaat op non-actief werd gesteld en de staat vervolging instelde. (Waarbij ook vermeldenswaardig is dat de camera’s waarmee deze daden gefilmd werden verspreid waren door Israëlische mensenrechtenorganisaties).
Bij het tweede kraaide geen haan.

De vraag is hoe wij de religie van vrede een halt kunnen roepen, juist omdat het zo haaks staat op die waarden, zonder die waarden zelf overboord te gooien.
Dat vereist discipline, denkvermogen en moed.

Anderen het spreken willen beletten of hun loyaliteit in twijfel trekken, getuigt weer van impulsiviteit, ideeënarmoede en lafhartigheid.

Mensen om hun denkbeelden willen ombrengen, is al helemaal een shortcut naar de Middeleeuwen. Dan is de brandende toorts van de vrijheid definitief uitgedoofd.

Ik zal daar nooit mijn medewerking aan verlenen. Dan pleeg ik immers hoogverraad aan de waarden die mij zo dierbaar zijn.

41 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Lodewijk.
Wanneer denk je dat Jahwee met Lucifers vrede gaat sluiten?Mischien is dat ook onmogelijk?Net als voor ons met de Islam vrede te willen sluiten, is iets onmogelijks, want de islamisten willen geen werkelijke vrede met ons hebben.Staat allemaal in de Koran en a Hadith geschreven.Zo lang blijven strijden tot in de hele wereld alleen Allah heerst.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Lodewijk Nasser zei

Lucky, zou je voortaan kunnen volstaan met een verwijzing SVP ipv een hele tekst neer te droppen.

Dat het onmogelijk vrede te sluiten is met de religie van vrede beaam ik, dat laat onverlet dat wij onze waarden met verve moeten uitdragen.

Anoniem zei

Darom begrijp ik niet dat je Arnold Karsken verdedigd, Hij bashed onze soldaten en verheerlijk bijna de Taliban, en vergeet dat het juist de Taliban zijn die de Afghanen tot de dood pizakt.

Anoniem zei

Waarom zijn sommigen toch van mening dat Karskens onze soldaten bashed en de Taliban (bijna) verheerlijkt? Ik heb Karskens publicaties nav de artikelen van Evers (HVV) eens onder de loep genomen en ik kan nog bashing nog verheerlijking ontdekken. Het enige wat ik kan ontdekken is dat Karskens een kritische journalist is. Als je iemand daarvoor dood wilt hebben moet je niet gaan staan klagen dat iemand dan jou ook een een keertje gaat terdoodveroordelen. En verhip, laten dat soort veroordelingen nou vooral uit de de hoek van één bepaalde religie komen!

Anoniem zei

Lodewijk Nasser,


Uitstekende repliek.

Michiel zei

@Luckybee

Karskens basht de soldaten niet, maar de 'generaals'. Ik vind hem dat nogal eenzijdig doen waardoor de indruk ontstaat bij sommigen dat hij pro-Taliban is. Dat is hij niet. Kritiek hebben op Karskens is een, de kogel is echter absurd.

Thon zei

Ik heb de indruk dat 1) Karstens tamelijk genuanceerd probeert te zijn. 2) Dit hedentendage een doodzonde is, volgens bepaalde rechtse bekeerlingen.
Jammer.
Verder sluit ik me aan bij Botte Hond.
Amen.

Anoniem zei

Lodewijk,

geniaal!

Heerlijk om je te lezen, geeft den burger moed.

Sabian

Lodewijk Nasser zei

Dank Sabian, Bottehond en Jonkheer Schnoetz.

Het is belangrijk dat jij niet het hoofd op hol laat brengen door de problemen die er zijn.

De kroonjuwelen van de Westerse beschaving mogen nimmer in de uitverkoop worden gedaan. Noch door multiculturalisten, noch door overfanatiek rechts, noch aan de religie van vrede.

Anoniem zei

Lodewijk reageer niet op Jpmante hij heeft wel heel rare ideen, van Odin en Thor,de Noordse Goden wereld, en mengt ze met de germaanse goden wereld.Ik heb hem een reactie hier op gegeven.

Anoniem zei

Beste Michel waar ligt hier het verschil?De soldaten voeren alles uit wat de generaals befelen. Hij moet er voor zorgen dat zijn soldaten, zo ver het kan weilig en levend terug komen.En Arnold gooid hier stokjes in de lopende wiel.Voor mij zijn onze soldaten heel eenvoudig, bezig in dar Al Islam, zo dat de islamisten geen tijd hebben om bij ons in Dar al Herb, hun oorlog te voeren.

Lodewijk Nasser zei

Jpmante heb ik niet op dit blog gezien, Lucky.

Bovendien probeer ik met iedereen 'on speaking terms' te zijn.

dutchmarbel zei

Lodwijk, misschien vind je het ook interessant om te lezen hoe het Israelische leger reageert op de filmpjes. Op de site van Btselem vind je meer info over de 'straffen' die uitgedeeld worden en vind je ook meer gefilmde incidenten.

Lodewijk Nasser zei

@dutchmarbel

Welkom allereerst.

Maar dat is toch nu net juist mijn punt, dat wij instanties hebben die ons eigen gedrag tegen het licht houdt.

Zijn er in de Palestijnse gebieden organisaties die zich bekommeren om de Israëlische slachtoffers van zelfmoordaanslagen?

Hoeveel Islamitische organisaties helpen het belegerde Darfur?

Waarom gaven wij gul, na de aardbeving in Pakistan en de Tsunami, terwijl met dat geld, in het eerste onderhavig geval, terreuraanslagen tegen ons werden gefinancierd en in het andere geval om de Sharia te verspreiden?

Het Westen is superieur, omdat het zijn feilbaarheid erkent.

Anoniem zei

Hier vind Jpmante wel

http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showthread.php?t=10468

Anoniem zei

Ik vind dit een krankzinnige 'discussie'.

Anoniem zei

Hoi LN

Ik begrijp 1 dingetje niet zo
Aaan wiens kant staat dat mannetje nu?

Ik hoorde dat je een moslimvriendje bent.
Maar ik denk niet dat dat zo is.
Ook jij weet dat een dialoog niet en nooit mogelijk is.

Groeten

Lodewijk Nasser zei

Dag Jan,

Karskens is vooral kritisch op de Nederlandse generaals, politici en leidinggevenden, niet zozeer de mannen aan het front.

Moslimvriend? Ik beoordeel mensen op hun karakter, niet op denkbeelden waarmee men is opgegroeid.

Zelf ben ik kritisch op bepaalde aspecten van de religie van vrede, die zich naar mijn mening, moeilijk verdragen met Westerse waarden.

Daar, samen met de algemene desinfromatie, ageer ik tegen, zonder de medemenselijkheid uit het oog te verliezen.

Anoniem zei

'Daar, samen met de algemene desinfromatie, ageer ik tegen, zonder de medemenselijkheid uit het oog te verliezen.'

Je bedoelt: je bent te laf om TERUG te slaan

Zolang jij je 'hoge' morele standaarden in de weg laat staan van een overwinning...

Kijk. zolang jij niet bereid bent geweld met geweld te bestrijden, zal dat geweld simpelweg WINNEN.

Jij kan dan ook maar beter direct de overgave tekenen, als jij niet bereid bent het geweld van de islam met alle geweld te STOPPEN.

U bent een nederlander. Nederland word gekoloniseerd door de moslims, met geweld.

Tijd, om te stoppen met praten, en TERUG te slaan.

Tijd, om ons land te verdedigen, met dezelfde wapens, als die tegen ons worden ingezet.

Tijd, om de islamofacisten allemaal ons land uit te trappen.

nederland voor de nederlanders!

iedereen die ons land naar 'overgave' stuurt is een landverader.

Jij dus ook, lodewijk. Jij zal nimmer TERUGvechten. Jij zal altijd 'lief' zijn tegen de moslims.

Jij bent deel van het probleem lodewijk.

Mensen die de islam ons land uit willen trappen en een koekje van eigen deeg geven, DIE zijn de oplossing!

jij bent nog te zwak, om je eigen land te verdedigen.

Alles wat jij kan, is PRATEN, totdat de islam ons land heeft overgenomen. MET GEWELD!

zolang de islam mag oproepen alle ongelovigen te vermoorden, mag ik oproepen alle moslims te vermoorden.

Zolang de moslims ons bedreigen, mag ik de moslims bedreigen.

Zolang de moslims geweld mogen hanteren in dit land, mag ik mijzelf met gelijke wapens verdedigen.

Het zou natuurlijk te krom voor woorden zijn, als een groep mensen (de moslims) WEL is toegestaan op te roepen tot geweld, en dat geweld te hanteren, terwijl wij daar niet op GELIJKE voet tegen MOGEN antwoorden....

De islam is de oorlog tegen ons reeds begonnen.

Tijd, om terug te schieten.

Tijd, om fawaz in het zand te laten bijten.

Zolang jij niet bereid bent het geweld van de islam met gelijke munt terug te betalen, stuur jij aan op overgave, en ben jij dus een landverader.

jij probeert ons zo gek te krijgen, dat wij ons lachend laten beschieten, bedreigen, bespugen, zonder ooit hetzelfde terug te MOGEN doen, zonder dat de overheid ons op wat voor manier dan ook bijstaat.

Wij staan alleen in de strijd tegen het islamofacisme. De overheid heult met de islamofacisten, en zelfs islamkriticasters zoals jij claimen dat wij NIET mogen terugschieten 'omdat wij dan net zo slecht zijn, als de moslims'

de keuze van landveraders als lodewijk is simpel: zelf geen geweld hanteren, maar de islam wel? dan wint de islam. Klaar.

wie zich niet verdedigt tegen het geweld van de islam, met dezelfde wapens, alsdie de islam tegen ons inzet, kan net zo goed meteen de overgave tekenen.

Wij moeten het geweld van de islam stoppen. DESNOODS MET GEWELD ja.

Anoniem zei

Zeg anoniem, wanneer heb jij het laatst een moslim geschoten? Je land *kuch* verdedigd? Of ben je daar soms veel te laf voor? Moet wel, want ik heb nog niks over jouw heldendaden in de krant gelezen, minkukeltje. Als jouw *proest* reddingsplan bestaat uit het uitroeien van moslims en iedereen die niet bereid is er vandaag nog eentje neer te knallen, dan betekent dit voor de wereld – zeer theoretisch gelukkig – dat de mensheid uiteindelijk alleen nog uit jouw soort bestaat. Da’s dan een mooie tegenvaller voor de evolutie. Islam mag dan wel achterlijk zijn, maar jij spant als eencellige absoluut de kroon.

Verder is het natuurlijk te gek voor woorden dat iemand vanwege zijn mening dood moet. Zolang Karstens geen pistool pakt en op onze soldaten begint te schieten, wens ik hem een goede gezondheid toe. Het moet niet gekker worden!

Anoniem zei

@geert geel
moeilijk heh, lezen...

Anoniem zei

Als EEN partij geweld hanteert
en de andere is pertinent NIET bereid, OOK geweld te hanteren

Welke partij, wint dan?

Michiel zei

Waarom zijn het altijd de anoniemen die de meest dappere taal uitbraken en anderen van fysieke lafheid beschuldigen?

Hierbij opmerkend dat die *satire aan* vieze NSB verrader *satire uit* Karskens wellicht vanalles is maar geen lafaard.

Anoniem zei

Michiel... beste man..

Stel, er is een groep mensen, de moslims. Die roepen op tot geweld, en hanteren dat ook. Prima. Wij hebben een overheid, om daar mee om te gaan. MAAR. de overheid laat dat na!

ok. Stel. Het volk van nederland is NIET bereid, zich, DESNOODS met geweld, te verdedigen. Ok.

Wie wint er dan?

Ben jij het met mij eens, dat als een partij WEL bereid is geweld te gebruiken, en de andere partij NIET, dat die laatste partij dan net zo goed DIRECT de overgave kan tekenen?

Ben jij het met mij eens, dat lodewijk nasser in die laatste groep zit?

Precies...

Een landverader als karskens brengt nederlandse soldaten in gevaar.

Bent u het met mij eens, dat wij in afghanistan in OORLOG zijn? en wat is, in OORLOGStijd, de straf, voor verraad?

Anoniem zei

waarom zijn het altijd de 'toon'-zeggers die, eenmaal geconfronteerd met argumenten, niets meer in de pap te brokkelen hebben?

is het, omdat wie geen inhoudelijke argumenten heeft, op zoek moet naar spel/stylfouten?

-Ik verafschuw geweld, en ben bereid geweldloosheid MET ALLE GEWELD af te dwingen.

Denk er even over na. In een land, waar de overheid nalaat op te treden tegen het geweld van de islam, moet het volk dat zelf doen, of anders is dat volk gedoemd tot overgave.

Klinkt tegenstrijdig, maar het is het niet. Probeer alle andere varianten maar eens.

Als je met geweld aangevallen word, en je bent niet bereid (wegens hoogstaande 'idealen') jezelf, desnoods met alle geweld, te verdedigen, DAN WINT DAT GEWELD GEWOON! en dan kan je dus net zo goed METEEN de witte vlag hijsen, als de islam geweld hanteert

wie niet bereid is de islam met geweld ons land uit te trappen, is een landverader: HOE ANDERS wil je het geweld van de islam stoppen? MET SUBSIDIE? BOSJES BLOEMEN? RESPECT?

Anoniem zei

waarom geef je geen antwoord?

heb je geen BALLEN?

Lodewijk Nasser zei

"Als je met geweld aangevallen word, en je bent niet bereid (wegens hoogstaande 'idealen') jezelf, desnoods met alle geweld, te verdedigen, DAN WINT DAT GEWELD GEWOON! en dan kan je dus net zo goed METEEN de witte vlag hijsen, als de islam geweld hanteert

Waarom zal je geweld willen gebruiken als argumenten net zo goed werken?

Geweld is altijd het uiterste middel, mijn beste. Jij wilt het zo lichtvaardig en willekeurig gebruiken dat wij onszelf, in meerdere opzichten, louter in de voet schieten.

Beschaafde mensen kunnen provocaties doorstaan.

Anoniem zei

'Waarom zal je geweld willen gebruiken als argumenten net zo goed werken?'

Let op het woordje: DESNOODS! in het uiterste geval! en wat, als argumenten NIET meer werken? ben jij DAN bereid, contra-geweld te gebruiken, om geweld te stoppen, of hijs jij dan de WITTE VLAG?

'Geweld is altijd het uiterste middel, mijn beste.'

Dus, jij bent WEL bereid geweld te gebruiken, maar alleen als 'laatste redmiddel'?

'Jij wilt het zo lichtvaardig en willekeurig gebruiken'

??? pim is al dood hoor, theo ook hoor, de oproepen tot geweld in de moskees gaan dagelijks gewoon door hoor, en de overheid kijkt nog steeds vrolijk de andere kant op.

ik wil mijzelf VERDEDIGEN en jij probeert mij dat recht te ontzeggen!

'Beschaafde mensen kunnen provocaties doorstaan.'

Beschaafde mensen zijn te slap om zich effectief te verzetten tegen het islamofacisme

je kan het geweld van de islam niet met 'argumenten' tegenhouden.

alleen maar met keiharde contraterreur. Dat is mijn mening. Ik ben realist. Ik wil maar een ding: winnen van de islam. En ik ben bereid ALLES daarvoor opzij te zetten. Omdat ik HOE DAN OOK de islam NIET laat winnen.

DESNOODS met geweld ja, zal ik mijn verzetten, tegen het geweld van de islam.

Wie niet bereid is, het geweld van de islam met gelijke munt te beantwoorden, graaft zijn eigen graf.

Jij verwart 'hoge idealen' met 'winnen op het slagveld'

Als je tegenstander NIET beschaafd is, waarom zou je dan BESCHAAFD reageren? parels voor de zwijnen.

HOE wilde jij de islam uit ons land 'praten' dan? met BOSJES BLOEMEN?

natuurlijk probeer ik het ook eerst en vooral met praten! maar als jij bij het begin al steld, dat je NIMMER geweld zal hanteren, omdat je dan 'net zo slecht bent als de moslims', dan WINNEN de moslims toch gewoon?

of zie ik dat fout?

Wil jij liever, dat wij winnen van de moslims (met bloed aan de handen), of dat wij heilige boontjes zijn, in een gewelddadig barbaars moslimland, dat nederland over 10 jaar zal zijn, als wij niet TERUGVECHTEN!

we moeten gewoon keihard hardop zeggen: mochten de moslims ons NOG eens aanvallen, dan zullen wij onszelf VERDEDIGEN.

We zijn dan het praten VOORBIJ.

Ik snap niet, dat wij de islam moeten TOESTAAN geweld te prediken en hanteren, maar datzelfde onszelf NIET toestaan. Dan creeer je een VERLIESsituatie. Dan vecht je met de armen gebonden op de rug.

Jij kan niet vasthouden aan hoogstaande idealen, in een oorlogssituatie, als die waarin wij ons nu bevinden.

Dan geld maar een ding: wij MOETEN deze strijd winnen.

Daartoe moeten wij dus bereid zijn, al onze principes (tijdelijk) opzij te zetten.

Wij moeten HOE DAN OOK winnen, van de moslimfacisten. HOE DAN OOK.

Zeg het gewoon hardop! als de moslims ons nog eens aanvallen, gaan wij TERUGslaan, en jij nog iemand anders zal mij daarbij in de weg staan.

Niemand ontzegt mij het recht, het geweld van de islam met gelijke munt terug te betalen.

Jij ook niet.

Anoniem zei

Iedereen die een overwinning met de islam in de weg staat, is een landverader.

Lodewijk Nasser zei

"Iedereen die een overwinning met de islam in de weg staat, is een landverader.

Die zin zit taalkundig zo in elkaar, dat het toch lachen noopt. Lees het nog maar eens....

Anoniem zei

voel je je nu superieur?

fijn!

Anoniem zei

'Uw reactie is opgeslagen en wordt weergegeven wanneer de eigenaar van de blog toestemming heeft gegeven.'

hahahahah!

zwak!

zo win jij je discussies: geen inhoudelijk weerwoord geven, naar spelfouten wijzen, en de mogelijkheid tot reageren afknijpen.

ZWAK! HEEL FUCKING ZWAK!

Peter Breedveld zei

Hé, Brullio, wanneer moet je nou voorkomen?

Anoniem zei

lodewijk nasser en peter breedveld

twee veraders op een rij

Lodewijk Nasser zei

Het is jammer dat wij niet allemaal beschikken over dezelfde moreel verheven principes als jou Brullio...

Anoniem zei

zoek je ruzie?

Lodewijk Nasser zei

Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad. Brullio heeft een strafblad.

Anoniem zei

ZOEK JE RUZIE

Lodewijk Nasser zei

Een gezagsdrager met de dood bedreigen is een ernstig misdrijf, Brullio.

Wanneer moet je voorkomen?

Anoniem zei

niet. Ondanks dat jij hard probeert mij opgesloten te krijgen, lukt dat niet.

jammer heh?

verraad je iemand, houd ie nog zijn bek niet, maar radicaliseert ie alleen maar.

Ben je tevreden? gelukkig houd jezus nog van je!